Bedankt! We hopen je volgend jaar weer te mogen verwelkomen én verwonderen

Inschrijven nieuwsbrief

Wat is De Grote Schijn?

Audiovisuele totaalervaring
Gezinsvriendelijk
Buitenactiviteit

Beleef een magische herfstwandeling 💫

De Grote Schijn nodigt je tijdens de herfstvakantie uit voor een adembenemende avondwandeling vol audiovisuele pracht. Fluisterende bomen, betoverende lichtprojecties en meeslepende klanken creëren een magisch schouwspel.

Laat je tijdens een nieuwe, twee kilometer lange, tocht door het donker onderdompelen in een wereld waar natuur, muziek en technologie wonderlijk samenkomen. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!  

Trailer De Grote Schijn 2023

Wat onze bezoekers zeggen:

Fantastische lichtervaring. Volkomen anders dan bijvoorbeeld Glow in Eindhoven, wat in een stad zit. Dit is in een donker bos, waar licht en geluid imposant inwerken op de omgeving. Schitterend om te zien en te beleven! En prachtig zoals bomen, bodem en omgeving gebruikt zijn om het lichtspel te accentueren.

Marlous de Haan

Geweldig! Echt heel leuk om te doen. Even lekker lopen en je laten verbazen over de natuur en de lichtshow die is opgesteld. Erg mooi!

Kyra Kath

Erg goed gedaan. Zeer leuk om te ervaren. Door de licht effecten en de muziek wordt er een bijna magische sfeer gecreëerd.

Jan van Vulpen

Het was een fantastische ervaring! Wij komen volgend jaar weer terug.

Maaike van Santen

Gewoon een prachtige boswandeling. Geeft een heel andere dimensie aan het fenomeen boswandeling.

Talitha Diederen

Zo mooi om te zien hoe ze door licht en geluid het bos tot leven weten te brengen en ze je laten voelen dat de natuur een groot levend orgaan is waar we zuinig op moeten zijn.

Jeanne Mast-Horsten

Geweldige ervaring niet uit te leggen of te tonen op film of foto. Dit moet je echt zelf beleven.

Lesley Nieuwmeijer

Het was magisch! De natuur zo mooi uitgelicht. Was iedere euro waard. Kinderen hebben ademloos zitten kijken. Bedankt!

Mirjam Kroese

De Grote Schijn

Hoe kom ik bij De Grote Schijn in Rotterdam?

De Grote Schijn in Rotterdam vindt plaats aan de oost-zuidzijde van het Kralingse Bos in Rotterdam. De entree bevindt zich nabij de kruising van de Prinses Beatrixlaan 7 en het Stinsenlaantje. Kom je met de auto? Parkeer veilig en voordelig bij P+R Kralingse Zoom.

Plan je bezoek
De Grote Schijn
De Grote Schijn
De Grote Schijn
De Grote Schijn
De Grote Schijn
De Grote Schijn
De Grote Schijn
De Grote Schijn
De Grote Schijn
De Grote Schijn
De Grote Schijn

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over De Grote Schijn? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen!

Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad.

Het Kralingse Bos in Rotterdam vormt deze herfst voor de vierde keer op een rij het decor voor een bijzondere avondwandeling. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. Het bos komt opnieuw helemaal tot leven!

Laat je tijdens de tocht door het donker meevoeren langs een volledig nieuwe wandelroute van ruim 2 kilometer vol innoverende technieken en mysterieuze verrassingen. Verwonder je aan de uitgelichte natuur en ontdek het Kralingse Bos zoals je het nooit eerder zag!

De Grote Schijn in Rotterdam vindt plaats aan de oost-zuidzijde van het Kralingse Bos in Rotterdam. De entree bevindt zich nabij de kruising van de Prinses Beatrixlaan en het Stinsenlaantje.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Het laatste nieuws

Mis niets over de volgende editie! Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons via of

Schrijf je in!