Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad

Na drie uitverkochte edities keert De Grote Schijn terug! Het Kralingse Bos in Rotterdam vormt opnieuw het meeslepende decor voor een bijzondere herfstwandeling. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. Het bos komt helemaal tot leven!

Laat je tijdens een geheel nieuwe, twee kilometer lange, tocht door het donker onderdompelen in een wereld waar natuur, muziek en technologie op wonderlijke wijze samenkomen. Achter elke boom wacht een verrassing, variërend van kleurrijke explosies op het gebladerte tot een ballet van waterstralen en oplichtende grasstengels.

“Elk jaar bieden we de bezoekers een compleet nieuwe ervaring, een meeslepende wandeling vol intense momenten. We streven ernaar om een filmische beleving te creëren en hebben dit jaar dan ook extra aandacht besteed aan de soundscape. Alle technologie is subtiel verborgen, zodat bezoekers volop kunnen genieten. Als onze wandeling mensen kan laten fantaseren, dan is onze missie geslaagd.”Christophe Van Hostauijenregisseur

Natuur & Duurzaamheid

De Grote Schijn vindt dan wel plaats in het bos maar het is zeker niet de bedoeling dat alles wat groeit en bloeit verstoord wordt. De wandelroute gaat nagenoeg geheel over de bestaande paden en alles wordt in goed overleg besproken met de gebiedsbeheerder en ecologen die de flora en fauna in het gebied nauwlettend monitoren. De tijdsloten doseren telkens het aantal bezoekers op de route. Om 23:00 gaan alle lichten uit.

In opdracht van De Grote Schijn worden de ecologische effecten van het evenement door een externe organisatie beoordeeld. We zijn dan ook erg blij dat uit hun bevindingen blijkt dat ons team alle mogelijke maatregelen neemt om de impact op flora en fauna tot een minimum te beperken en dat de dieren in het bos weinig tot geen tekenen vertonen van beïnvloeding door de activiteiten rondom De Grote Schijn. 

We willen bezoekers vragen hun steentje bij te dragen door de paden niet te verlaten tijdens de wandeltocht en afval in de prullenbakken die voor, langs en na de route verspreid staan te deponeren.

Genieten van de magie kunnen we alleen in een schoon park!  

Tickets nu beschikbaar

Reserveer je tickets