Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad

Na drie uitverkochte edities keert De Grote Schijn terug! Het Kralingse Bos in Rotterdam vormt opnieuw het meeslepende decor voor een bijzondere herfstwandeling. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. Het bos komt helemaal tot leven!

Laat je tijdens een geheel nieuwe, twee kilometer lange, tocht door het donker onderdompelen in een wereld waar natuur, muziek en technologie op wonderlijke wijze samenkomen. Achter elke boom wacht een verrassing, variërend van kleurrijke explosies op het gebladerte tot een ballet van waterstralen en oplichtende grasstengels.

“Elk jaar bieden we de bezoekers een compleet nieuwe ervaring, een meeslepende wandeling vol intense momenten. We streven ernaar om een filmische beleving te creëren en hebben dit jaar dan ook extra aandacht besteed aan de soundscape. Alle technologie is subtiel verborgen, zodat bezoekers volop kunnen genieten. Als onze wandeling mensen kan laten fantaseren, dan is onze missie geslaagd.”Christophe Van Hostauijenregisseur

Natuur & Duurzaamheid

De Grote Schijn vindt dan wel plaats in het bos maar het is zeker niet de bedoeling dat alles wat groeit en bloeit verstoord wordt. Onze voornaamste doelstelling is om de bezoekers te laten genieten van al het moois dat het Kralingse Bos te bieden heeft. De wandelroute gaat nagenoeg geheel over bestaande paden en wordt in goed overleg besproken met de gebiedsbeheerder en ecologen die de flora en fauna in het gebied nauwlettend monitoren. De tijdsloten doseren telkens het aantal bezoekers op de route. Om 23:00 gaan alle lichten uit.

In opdracht van De Grote Schijn worden de ecologische effecten van het evenement door een externe organisatie beoordeeld. We zijn dan ook erg blij dat uit hun bevindingen blijkt dat ons team alle mogelijke maatregelen neemt om de impact op flora en fauna tot een minimum te beperken en dat de dieren in het bos weinig tot geen tekenen vertonen van beïnvloeding door de activiteiten rondom De Grote Schijn. We vragen bezoekers hun steentje bij te dragen door de paden niet te verlaten tijdens de wandeltocht, geen flits te gebruiken tijdens het maken van foto’s, en hun afval (gescheiden) in de aanwezige prullenbakken te deponeren.

Op het gebeid van catering proberen we steeds meer duurzame keuzes te maken. Zo is de (crew) catering voorzien van veelal lokaal en biologisch aanbod, en worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en (zo min mogelijk) biologische disposables gebruikt. Op het horecaplein wordt al het eten geserveerd in biologisch afbreekbaar materiaal. Daarnaast scheiden we ons afval. Zo worden onze rPET bekers 100% gerecycled naar nieuwe bekers.

In het kader van energiebesparing zetten we in op efficiënt gebruik van apparatuur om onnodig energieverbruik te voorkomen. We gebruiken elektrische voertuigen voor een deel van de op- en afbouw, waarmee we brandstof kunnen besparen. Ook blijven we in gesprek met toeleveranciers en de gemeente hoe we onze ecologische voetafdruk in de toekomst nog verder kunnen verkleinen.

Wat kun jij als bezoeker doen?

  • Kom met de (bak)fiets of het OV naar De Grote Schijn! Er is een gratis fietsenstalling naast de entree. Mocht je toch met de auto komen, er is geen parkeergelegenheid direct rondom De Grote Schijn. Parkeer veilig en voordelig op 15 minuten loopafstand bij de Park & Ride Kralingse Zoom en vervolg je reis te voet.
  • Blijf tijdens de route op de paden lopen en geniet in stilte van de pracht en kracht van de natuur. Natuurlijk is er volop mogelijkheid om foto’s te maken, zorg alleen dat je de flits even uitzet. Wij zorgen voor het nodige lichtspektakel.
  • Help ons met afval scheiden zodat we dit kunnen recyclen en omtoveren tot nieuwe producten. Zo worden onze rPET bekers met jouw hulp weer 100% gerecycled. Deponeer je afval voor of na de route in de prullenbakken of neem het mee naar huis.

Genieten van de magie kunnen we alleen in een schoon bos!  

Mis niets over de volgende editie! Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons via of

Schrijf je in!